KOEL: Muziek, Theater, Musical, Zingen.

Meer dan 30 verschillende lessen en cursussen voor alle leeftijden!Muziek en theater zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Door het leren bespelen van een instrument groeien motorische vaardigheden. Door het samen muziek of theater maken leren kinderen samenwerken. Door bijvoorbeeld een script te lezen of zelf te schrijven, muzieknoten te lezen, of zich te verdiepen in verschillende stijlen muziek zijn kinderen ongemerkt bezig met o.a. begrijpend lezen, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Onze lessen zijn dus bevorderlijk voor de algemene schoolprestaties van het kind! 

Maar door op een podium te staan groeit ook het zelfvertrouwen. En ook door het luisteren naar muziek en kijken naar een voorstelling worden de hersenen van kinderen enorm uitgedaagd. Kortom: Muziek en theater is heel KOEL, maar ook een wetenschappelijk bewezen verrijking. Dat gunnen wij ieder kind!

We zijn daarom heel blij dat we op een aantal scholen en BSO's leuke lessen mogen verzorgen. Dat komen we ook heel graag op jouw school doen! 

Wij geven onze muziek- theater- musical- en 'science' lessen op maat. Een greep uit de mogelijkheden:

SOUND LAB: Een klaslokaal wordt ingericht als laboratorium waar kinderen d.m.v. KOELE experimenten waanzinnige ontdekkingen doen over geluid. Door zelf proefjes te doen leren ze over bijvoorbeeld toonhoogte, akoestiek, geluidssnelheid en geluidstrillingen. Ook gebruiken we o.a. water, zand en touw om geluid zichtbaar te maken. Een heel leuke en super leerzame ervaring voor alle basisschoolkinderen.  

Het SOUND LAB is geschikt als eenmalige workshop of als kortdurend project ( 4 á 5 workshops)


MUSIC LAB: Net als in het SOUND LAB gaat het in het MUSIC LAB over het zelf experimenteren en ontdekken, maar dan in de wereld van de muziek en de muziekinstrumenten. Hoe wordt een gitaar eigenlijk gemaakt? Wat gebeurt er als je aan dat schroefje van een trommel draait? Waarom heeft een saxofoon zoveel klepjes en stangetjes en een trompet maar drie knopjes? Hoe werkt een piano? Op allerlei vragen als deze krijgen nieuwsgierige kids een antwoord. Uiteraard gaan we ook proberen wat instrumenten te bespelen! 

Het MUSIC LAB is geschikt als eenmalige workshop en als kort- en langdurend project.


MUSICAL LAB: Helemaal zelf een musical maken? Dat gaat een klas voor elkaar krijgen in ons MUSICAL LAB. De klas (of klassen) wordt verdeeld in groepjes met ieder een belangrijke taak: De schrijvers schrijven het verhaal, de componisten zorgen voor de muziek, de decorbouwers maken het decor, de technici bedienen licht en geluid en de regiegroep zorgt voor de juiste aanwijzingen voor een KOEL geheel. Hoewel elke groep natuurlijk goed begeleid wordt, is overleg tussen de kinderen essentieel voor een soepele voorbereiding en uitvoering... Dat wordt spannend! Of een kind nou van zingen en dansen houdt, liever zaagt en timmert of muziek bewerkt met een laptop; Ze zullen allemaal apetrots zijn op hun groepsprestatie!  

MUSICAL LAB is geschikt als langdurend project.


MUZIEK IS KOEL!: Een ontdekkingsreis door de wereld van muziek! Wat is muziek eigenlijk? Welke verschillende stijlen muziek zijn er? Wat is de invloed van muziek in bijvoorbeeld films en gamesDoor een antwoord te krijgen op dergelijke vragen wordt duidelijk dat muziek op allerlei manieren een leuke en belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van eigenlijk iedereen.

Ook ontdekken de kinderen allerlei interessante dingen over snaar-, blaas- toets-, en slaginstrumenten en leren ze enkele basisvaardigheden op diverse instrumenten. Tenslotte ervaren ze de kick van het samen muziek maken door goed te luisteren en samen te werken!

MUZIEK IS KOEL! Is geschikt als eenmalige workshop en als kort- en langdurend project

HELP! MUZIEK!: Meer muziek in de klas? Veel docenten zouden wel willen, maar ervaren dat ze er geen tijd voor, geen affiniteit mee of de kennis niet voor hebben. HELP! MUZIEK! Is een cursus voor docenten waarmee we tools aanreiken waardoor muziek en theater niet als een extra 'last', maar juist als een hulpmiddel kan worden gezien. Muziek en theater lenen zich namelijk uitstekend om toegepast te worden in bijvoorbeeld de reken- en taallessen. Bestaande leerdoelen worden gehaald terwijl kinderen in aanraking komen met muziek, zonder dat daar extra tijd aan wordt besteed. 

HELP! MUZIEK! Is geschikt als eenmalige workshop of als kortdurend project


VEEL MEER MOGELIJKHEDEN: Naast deze concepten is er nog veel meer mogelijk. Denk aan een school KOOR of een school BAND. Ook geven wij eenmalige workshops of langer lopende cursussen op elk gewenst muziekinstrument of zang. 

Wij komen heel graag vrijblijvend even langs bij jou op school om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Stuur even een mailtje naar info@koelproductions.nl 


PS:

Kijk voor subsidiemogelijkheden op http://www.cultuurparticipatie.nl . Wij kunnen u als school helpen bij het aanvragen van de subsidie.

Hieronder legt professor Erik Scherder ook nog even uit waarom muziekonderwijs op de basisschool vanuit wetenschappelijk oogpunt belangrijk is:
E-mailen
Bellen